Huiswerkinstituut Amsterdam

Welkom op onze site. Mijn naam is Sissi Teunissen, eigenaar van Huiswerkinstituut Amsterdam. Wij vertellen je graag in een gratis telefonisch adviesgesprek hoe we jouw zoon of dochter kunnen helpen. Klik hieronder om direct een afspraak te maken, dan nemen we contact met je op.

Afspraak maken

7 dagen per week open

Wil jij je kind motiveren als je hem thuis begeleidt?

Hé, hoe was je vakantie?’
‘Leuk.’
‘En, hoe is het om weer naar school te gaan?’
Ik kijk opzij naar mijn leerling.
De enige die ik aan huis lesgeef.
Één uur per week, basisschool groep zes.
In ruil doet zijn vader, vriend van mij,
klusjes in mijn huis.
Goede deal.
‘School is zoooo vermoeiend.
’t begint met lezen.
Heel lang.
Laatst was ik een kwartier naar de wc.
Toen ik terugkwam in de les, waren ze nog aan het lezen.
Pfff.
En dan een uur rekenen.
Ook verschrikkelijk.
Na de pauze spelling.
Dan moet je je eigen werk nakijken.
Dat haat ik echt.
Ik onderdruk een gegniffel.
En het allerergste komt dan.’
‘O?’
‘Taal en begrijpend lezen.
Zoo stom.’
Ik kijk naar de map met begrijpend leesteksten die voor ons ligt.
‘Maar ik wil wel beter worden in begrijpend lezen.’
Ik spits mijn oren.
Verandertaal.
Dat is wat ik leer met de techniek motiverende gespreksvoering.
Luisteren, reflecteren en alert zijn op verandertaal.
Dan komt de verandering uit de leerling zelf.
‘Hoe gaan we dat doen dan’, vraag ik?
‘Oefenen’, zucht hij.
‘Mooi’, zeg ik.
‘Leeskilometers maken!
Zullen we beginnen?’

PS Vrijdag ga ik live op facebook rond 13.00 uur en deel enkele inzichten over motiverende gespreksvoering (MGV). Zo leer jij je kind te motiveren door met hem in gesprek te gaan. Handig als je thuis begeleidt met het huiswerk!

PS Wil jij dat je kind plezier krijgt in leren? En grip krijgt op zijn leren en resultaten? Er zijn nog plaatsen in de huiswerkbegeleiding, zowel op het Gerrit van der Veen College, als op onze hoofdlocatie in de Vaartstraat en in het Centrum (Utrechtsedwarsstraat). Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.
https://www.huiswerkinstituutamsterdam.nl/#contact

  • HIA
  • 12 januari 2020