Huiswerkinstituut Amsterdam

Welkom op onze site. Mijn naam is Sissi Teunissen, eigenaar van Huiswerkinstituut Amsterdam. Wij vertellen je graag in een gratis telefonisch adviesgesprek hoe we jouw zoon of dochter kunnen helpen. Klik hieronder om direct een afspraak te maken, dan nemen we contact met je op.

Afspraak maken

7 dagen per week open

HIA brugklasprogramma


Grip op je huiswerk door te Leren Leren binnen 6 – 8 maanden

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is megagroot. Leerlingen hebben op de basisschool gemiddeld maar één uur huiswerk per week. Op de middelbare school is dat 2 uur per dag. Ze lezen de stof soms wel 6 keer. Nee! Je brein heeft meer nodig. Ook de persoonlijke aandacht van de juf of meester valt weg. En niet te vergeten de afleiding van de telefoon en social media waar de leerling dagelijks mee te maken heeft.


Daarom bieden wij een brugklasprogramma om de overgang van de basisschool naar de middelbare school te versoepelen. Tijdens de huiswerkbegeleiding maken we met alle brugklassers tijd vrij om te werken aan de juiste leerstrategieën en een concrete planning, waardoor de brugklasser grip krijgt op zijn leren. Als je grip krijgt op je leren, wordt leren ook leuk!

Wat brengt het brugklasprogramma jou en jouw kind?


  • Woorden leren voor een 10!
  • Alle toetsen worden overhoord
  • Geconcentreerd leren werken in een prikkelarme omgeving
  • Een concrete planning, voor de hele week
  • Leren Leren voor de talen, de leervakken en de exacte vakken
  • Plezier ontwikkelen in het leren
  • Werken in kleine groepen met persoonlijke aandacht
  • Na iedere begeleiding een rapportage naar huis
  • Rust in huis en een gezellige sfeer

Over Sissi (oprichter Huiswerkinstituut Amsterdam)


Toen ik 12 was riep ik al: ‘Ik word juf!’ En ik werd ook juf. 14 jaar heb ik met plezier voor de klas gestaan. Groep 8 was mijn favoriete groep. Er kwamen wel eens brugklassers terug om te buurten en dan zeiden ze: ‘Juf, ik heb zoveel huiswerk dat ik helemaal niet meer buiten kan spelen. En ik heb ook al een paar onvoldoendes.’ Ik zag de paniek in hun ogen. En toen wist ik: de overgang van de basisschool naar de middelbare school is MEGAGROOT. Kinderen hebben geen idee hoe ze moeten Leren Leren. Dat was voor mij de reden om in 2001 uit het onderwijs te stappen en Huiswerkinstituut Amsterdam op te richten. Ik ben weer gaan studeren en heb tijdens mijn Masteropleiding Pedagogiek een Leren Leren methode ontwikkeld die voor iedereen werkt!. Ik smelt nog steeds als het kwartje valt bij een kind en hij ervaart: Yes, ik kan het wel!