Huiswerkinstituut Amsterdam

Welkom op onze site. Mijn naam is Sissi Teunissen, eigenaar van Huiswerkinstituut Amsterdam. Wij vertellen je graag in een gratis telefonisch adviesgesprek hoe we jouw zoon of dochter kunnen helpen. Klik hieronder om direct een afspraak te maken, dan nemen we contact met je op.

Afspraak maken

7 dagen per week open

Huiswerkinstituut Amsterdam & De basisschool

Even voorstellen: wie is Sissi

Toen ik 12 was riep ik al: ‘Ik word juf.’ En ik werd ook juf. Veertien jaar heb ik met plezier voor de klas gestaan. Groep 7 & 8 waren mijn favoriete groepen. Daarnaast heb ik als remedial teacher en intern begeleider gewerkt, waardoor ik ervaring heb opgebouwd met het begeleiden van leerlingen met dyslexie, ADD, ADHD, autisme en hoogbegaafde leerlingen.

Als ik individueel of in kleine groepen werkte met de leerlingen, zag ik dat ze snel vooruitgingen in hun persoonlijke doelen en daardoor zelfvertrouwen opbouwden.

Leren is weer leuk!

In 2001 heb ik Huiswerkinstituut Amsterdam opgericht met het doel en verlangen kinderen te Leren Leren en de overgang van de basisschool naar de middelbare school te versoepelen. Tijdens mijn Masteropleiding Pedagogiek heb ik een Leren Leren methode ontwikkeld, die voor alle leerlingen werkt!

Met plezier zet ik mijn kennis in om leerlingen van de basisschool te begeleiden in Huiswerkinstituut Amsterdam.

Foto Sissi

Het aanbod
Het is mogelijk een privéles of een groepsles te volgen. De lessen duren 60 minuten. Tijdens de les gaan we aan de slag met de onderdelen waar jij beter in wil worden Het kan ook leuk zijn sterker te worden in het vak wat je al ligt en dus aan verschillende onderdelen te werken! Aangezien het belangrijk is dat je zelf ook oefent met datgene wat je hebt geleerd in de les, krijg je wekelijks huiswerk mee. Hierdoor kun je alvast wennen aan het maken van huiswerk.

In de lessen werken we aan de volgende onderdelen:

 1. Begrijpend lezen
 2. Taal
 3. Spelling
 4. Rekenen
 5. Studievaardigheden
 6. Een combinatie van deze onderdelen
 7. Voorbereiden op de Entree- en Citotoets

Rapportage naar huis & kwaliteit
Na iedere les sturen wij een rapportage naar huis zodat je inzicht hebt in het leerproces van je kind. Alle docenten worden getraind en opgeleid om de kwaliteit te waarborgen.

Versoepelen van de overgang naar de brugklas door te Leren Leren
De overgang van de basisschool naar de middelbare school is groot. Leerlingen hebben vaak geen idee hoe ze dat huiswerk kunnen aanpakken. En in groep 7 & 8 krijg je al huiswerk. Denk maar aan die topotoets of dat dictee met die moeilijke woorden. Daarom besteden wij in de lessen van de leerlingen van groep 7 & 8 ook aandacht aan leerstrategieën, zodat je weet hoe je slim huiswerk kunt maken!

Voorbereiden op de Entree- en Citotoets
In groep 7 & groep 8 maak je de Entree- of Citotoets. Dat kan best spannend zijn. Daarom helpen we je graag om met vertrouwen deze toetsen te maken. We versterken jouw basisvaardigheden. Daarom bevat elke les vragen die overeenkomen met toetsvragen zoals die op LVS-toetsen of op CITO-toetsen voorkomen. Op deze manier raak je vertrouwd met deze oefenvragen.

Wat leveren de lessen je op

 • Beter worden in rekenen, taal, begrijpend, lezen & studievaardigheden
 • Leerstrategieën waardoor je nu en tijdens de middelbare school slim je huiswerk maakt
 • Met vertrouwen naar de Entree- of Citotoets door een goede voorbereiding
 • Geconcentreerd leren werken tijdens de les
 • Geen huiswerkruzies, waardoor de sfeer thuis goed is
 • Goede resultaten
 • Plezier in het leren

Ervaringen

‘Mijn kind gaat weer met plezier naar school, omdat hij de stof weer begrijpt.’

‘Mijn kind maakt na de lessen minder spellingfouten dan ik :)’

‘Geen stress meer voor de Cito-toets die eraan komt. Hoe fijn is dat!’

‘Mijn kind weet nu hoe hij zijn huiswerk slim aanpakt. Hierdoor zijn er geen huiswerkruzies meer!'

Tarieven
1 uur per week privéles €45 / les
1 groepsles per week (max 4 lln) €120 / maand
Inschrijfgeld (éénmalig) €37,50