Huiswerkinstituut Amsterdam

Welkom op onze site. Mijn naam is Sissi Teunissen, eigenaar van Huiswerkinstituut Amsterdam. Wij vertellen u graag in een gratis telefonisch adviesgesprek hoe we uw zoon of dochter kunnen helpen. Laat hier uw naam, emailadres en telefoonnummer achter, dan nemen we contact met u op.

HIA open in de kerstvakantie

 

HIA is open in de kerstvakantie. Natuurlijk met een kerstboom, lichtjes en heerlijke chocolademelk!

Wanneer?

Op woensdag 27 december, donderdag 28 december, vrijdag 29 december 2017 & woensdag 3 januari, donderdag 4 januari en vrijdag 5 januari 2018 is HIA open voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en coachings.

Waar?

De huiswerkbegeleiding vindt op deze dagen plaats van 12.00 uur tot 14.30 uur of van 15.00 uur tot 17.30 uur op de Amstelveenseweg 136B, onze hoofdlocatie. Je kind kan binnenkomen tussen 12.00 uur en 12.30 uur of tussen 15.00 uur en 15.30 uur. Ook de leerlingen van het Gerrit van der Veen College en het IJburg College zijn natuurlijk van harte welkom op de Amstelveenseweg.

Hoe vaak?

Je kind kan in deze week net zo vaak komen als hij in een reguliere week komt. Dus als je kind bijvoorbeeld 3x per week naar HIA komt, kan hij in de vakantie ook 3x komen. Veel leerlingen vinden het fijn om 1 week helemaal vrij te zijn en 1 week wel te werken aan huiswerk.

Wat doe je?

Deze begeleidingen kunnen uitstekend worden benut voor het werken aan aandachtsvakken (vakken die jouw kind moeilijk vindt en/of een onvoldoende voor staat) en ter voorbereiding op toetsen na de vakantie. Ook adviseren wij bijlessen en coachings zoveel mogelijk door te laten gaan.

Geen kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de huiswerkbegeleiding in deze weken.

De weekenden

Zaterdag 23 december, zondag 24 december, zaterdag 30 december en zondag 31 december is HIA gesloten. Zaterdag 6 januari en zondag 7 januari is HIA geopend voor de leerlingen die normaal ook op zaterdag en zondag leren. De begeleidingen starten dan op de reguliere tijden (dus vanaf 11.00 uur of 14.00).

Je kunt je kind opgeven door een e-mail te sturen naar: office@hia.amsterdam

We horen dan graag op welke dagen en welke tijden(12.00 of 15.00) je kind komt.

Ciao Lotte, Bastiaan, Sissi

 

 • HIA
 • 22 december 2017

HIA is vandaag, 11 december 2017, gesloten wegens zware sneeuwval

 

HIA is vandaag gesloten wegens de flinke sneeuwval die verwacht wordt en mogelijke gladheid. Wij volgen hierin de scholen en het advies van Rijkswaterstaat.
We hopen dat de leerling  thuis goed aan de slag gaat!
En ook nog wat van de sneeuw kan genieten:)
 • HIA
 • 11 december 2017

HIA open tijdens de herfstvakantie vanaf maandag 23 oktober 2017

 

Ja, HIA is open in de herfstvakantie! Van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober 2017 voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en coachings.

De huiswerkbegeleiding vindt op deze dagen plaats van 12.00 tot 14.30 op de Amstelveenseweg 136B, onze hoofdlocatie.

De leerling kan binnenkomen tussen 12.00 uur en 12.30 uur. Ook de leerlingen van het Gerrit van der Veen College en het IJburg College zijn in de herfstvakantie welkom op de Amstelveenseweg.

De leerling kan in deze week net zo vaak komen als hij in een reguliere week komt. Dus als de leerling bijvoorbeeld 2x per week naar HIA komt, kan hij in de vakantie ook 2x komen.

Deze begeleidingen kunnen uitstekend worden benut voor het werken aan aandachtsvakken (vakken die de leerling moeilijk vindt en/of een onvoldoende voor staat) en ter voorbereiding op toetsen na de vakantie.

De eindexamenleerlingen adviseren wij te komen om bijv. al te oefenen met tekstverklaren Engels en Nederlands of ter voorbereiding op de eerste toetsweek. Het is goed om alle examenbundels aan te schaffen!

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de huiswerkbegeleiding in deze week.

Je kunt je kind opgeven door een e-mail te sturen naar: office@hia.amsterdam

Op zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober is HIA gesloten.

Op zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober is HIA geopend voor de leerlingen die normaal ook op zaterdag en zondag leren. De begeleidingen starten dan op de reguliere tijden (dus vanaf 11.00 uur!).

Ciao,

Lotte, Bastiaan, Sissi

 

 

 • HIA
 • 20 oktober 2017

Maandag 11 september starten wij weer met de begeleidingen op alle vestigingen. Tot dan!

 • HIA
 • 6 september 2017

Openingstijden HIA tijdens de feestdagen & de meivakantie

Beste ouder, leerling,

Graag brengen wij jullie op de hoogte van de openingstijden van HIA tijdens de paasdagen en de meivakantie.

De paasdagen:

 • Goede Vrijdag (14 april) en zaterdag 15 april zijn wij open
 • 1e paasdag (zondag 16 april) en 2e paasdag (maandag 17 april) zijn wij gesloten

De meivakantie:

We zijn beide weken geopend op de volgende momenten:

 • Maandag 24 april, dinsdag 25 april en woensdag 26 april (week 17)
 • Maandag 1 mei, dinsdag 2 mei en woensdag 3 mei (week 18)

We hebben deze dagen een groep die start tussen 12.00 en 12.30 (tot 14.30 uur) en een groep die start tussen 15.00 en 15.30 (tot 17.30 uur). De begeleiding vindt plaats op onze hoofdlocatie aan de Amstelveenseweg.

Hoe vaak komt je kind?

De leerling kan in deze week net zo vaak komen als hij in een reguliere week komt. Dus als de leerling bijvoorbeeld 2x per week naar HIA komt, kan hij in de vakantie ook elke week 2x komen.

De weekenden tijdens de meivakantie:

 • Zaterdag 22 april en zondag 23 april zijn wij open
 • Zaterdag 29 april en zondag 30 april zijn wij gesloten
 • Zaterdag 6 mei en zondag 7 mei zijn wij geopend
 • Tijdens de weekenden gelden de reguliere openingstijden. De huiswerkbegeleiding in het weekend is alleen bedoeld voor leerlingen die normaal ook in het weekend leren.

 Werken aan aandachtsvakken

Deze begeleidingen kunnen uitstekend worden benut voor het werken aan aandachtsvakken (vakken die de leerling moeilijk vindt en/of een onvoldoende voor staat) en ter voorbereiding op toetsen na de vakantie.

Geen kosten aan de huiswerkbegeleiding in de vakantie

Er zijn geen kosten verbonden aan de huiswerkbegeleiding in deze week. Ook de leerlingen van het Gerrit van der Veen College, van locatie IJburg en THC Hurley zijn in de meivakantie welkom op de Amstelveenseweg.

Opgeven voor vrijdag 14 april

Kun je voor vrijdag 14 april per e-mail aangeven op welke dagen en op welke tijd jouw kind wil komen leren? Je kunt de e-mail sturen naar: office@hia.amsterdam

Leuk als je komt!

Hemelvaartsdag & Pinksteren:

We zijn gesloten tijdens Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) en 1e en 2e Pinksterdag (zondag 4 juni en maandag 5 juni).

’t HIA team

Lotte, Zoë, Bastiaan, Bas, Sissi

 

 

 • HIA
 • 14 april 2017

HIA open in de krokusvakantie

Beste ouder, leerling,

HIA is de hele krokusvakantie (20-24 feb) open voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en coachings.

Je kunt je kind inschrijven om te komen leren in de huiswerkbegeleiding. We hebben maandag t/m vrijdag een groep die start tussen 12.00 en 12.30 (tot 14.30) en een groep die start tussen 15.00 en 15.30 (tot 17.30). De begeleiding vindt plaats op onze hoofdlocatie aan de Amstelveenseweg.

De leerling kan in deze week net zo vaak komen als hij in een reguliere week komt. Dus als de leerling bijvoorbeeld 2x per week naar HIA komt, kan hij in de vakantie ook 2x komen.

Deze begeleidingen kunnen uitstekend worden benut voor het werken aan aandachtsvakken (vakken die de leerling moeilijk vindt en/of een onvoldoende voor staat) en ter voorbereiding op toetsen na de vakantie. Voor een aantal leerlingen geldt dat er een toetsweek is na de krokusvakantie. Zij kunnen zich tijdens de vakantie bij ons goed voorbereiden.

Er zijn geen kosten verbonden aan de huiswerkbegeleiding in deze week. Ook de leerlingen van het Gerrit van der Veen College, van locatie IJburg en THC Hurley zijn in de krokusvakantie welkom op de Amstelveenseweg.

Op zaterdag 18 en zondag 19 februari is HIA gesloten. Op zaterdag 25 februari en zondag 26 februari is HIA open en vindt de  huiswerkbegeleiding plaats op de reguliere tijden. De huiswerkbegeleiding in het weekend is alleen bedoeld voor de leerlingen die normaal gesproken ook in het weekend bij ons leren.

Leuk als je komt!

Wil je nog inschrijven? Stuur dan een e-mail naar: office@hia.amsterdam

’t HIA team

Lotte, Zoë, Bastiaan, Bas, Sissi

 

 • HIA
 • 17 februari 2017

Openingstijden HIA in de kerstvakantie

HIA tijdens de kerstvakantie

Wij zijn tijdens de kerstvakantie open voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en coachings. Leuk als je komt! We zijn open op de volgende momenten:

* dinsdag 27 december, woensdag 28 december en donderdag 29 december (week 52)

* dinsdag 3 januari, woensdag 4 januari en donderdag 5 januari (week 1)

De huiswerkbegeleiding vindt op deze dagen plaats tussen 12.00 uur en 14.30 uur en tussen 15.00 uur en 17.30 uur op de Amstelveenseweg 136B, onze hoofdlocatie. De leerlingen kunnen binnenkomen tussen 12.00 uur en 12.30 uur of tussen 15.00 uur en 15.30 uur. Deze begeleidingen kunnen uitstekend worden benut voor het werken aan aandachtsvakken (vakken die de leerling moeilijk vindt en/of een onvoldoende voor staat) en ter voorbereiding op toetsen na de vakantie.

De leerling kan in deze 2 weken net zo vaak komen als hij in een reguliere week komt. Dus als de leerling bijvoorbeeld 2x per week naar HIA komt, kan hij in de vakantie ook 2x komen.

Wij adviseren leerlingen 1 week vrij te nemen en 1 week tijd te besteden aan huiswerk. Dit is een vrijblijvend advies.

Er zijn geen kosten verbonden aan de extra huiswerkbegeleiding in deze weken. Ook de leerlingen van het Gerrit van der Veen College, van de locatie IJburg & van THC Hurley zijn in de kerstvakantie welkom op de Amstelveenseweg.

Op zaterdag 24 december, zondag 25 december, zaterdag 31 december en zondag 1 januari is HIA gesloten. Zaterdag en zondag 8 januari is HIA weer op de reguliere tijden open voor de huiswerkbegeleiding. De huiswerkbegeleiding in het weekend is alleen bedoeld voor de leerlingen die normaal gesproken ook in het weekend bij ons leren.

Wij wensen jou fijne feestdagen en een inspirerend 2017!

Hartelijke groet,

’t HIA team

Lotte, Zoë, Bas, Bastiaan, Sissi

 

 

 

 

 • HIA
 • 23 december 2016

HIA iedere dag open in de herfstvakantie 2016

Beste ouder,

HIA is tijdens de herfstvakantie open van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 21 oktober voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en coachings. De huiswerkbegeleiding vindt op deze dagen plaats tussen 12.00 uur en 14.30 uur op de Amstelveenseweg 136B, onze hoofdlocatie. De leerling kan binnenkomen tussen 12.00 uur en 12.30 uur. Ook de leerlingen van het Gerrit van der Veen College, van het IJburg College en van THC Hurley zijn in de herfstvakantie welkom op de Amstelveenseweg.

De leerling kan in deze week net zo vaak komen als hij in een reguliere week komt. Dus als de leerling bijvoorbeeld 2x per week naar HIA komt, kan hij in de vakantie ook 2x komen.

Deze begeleidingen kunnen uitstekend worden benut voor het werken aan aandachtsvakken (vakken die de leerling moeilijk vindt) en ter voorbereiding op toetsen na de vakantie. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de huiswerkbegeleiding in deze week.

Eindexamenleerlingen mogen zich voor de hele week inschrijven.

Je kunt je kind opgeven voor vrijdag 14 oktober 18.00 uur door een e-mail te sturen naar: office@hia.amsterdam

Op zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober is HIA gesloten. Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober is HIA geopend voor de leerlingen die normaal ook op zaterdag en zondag leren. De begeleidingen starten dan op de reguliere tijden (dus vanaf 11.00 uur!).

Hartelijke groet,

’t HIA team

 • HIA
 • 12 oktober 2016

Workshop groep 8: ‘Begin de brugklas met een voorsprong’

Dinsdag 10 mei hebben Meike van Til en ik  de workshop: ‘Begin de brugklas met een voorsprong’ gegeven aan groep 8 van de Peetersschool. De overgang van groep 8 naar de brugklas is een belangrijke stap  en door het volgen van deze workshop kunnen de leerlingen vast een aantal goede tips krijgen. Na de workshop van 75 minuten hebben de leerlingen geleerd:

 • Wat is Leren Leren
 • Het belang van het leren aan een eigen opgeruimd bureau
 • De werking van de hersenen
 • Actief leren versus passief
 • Belang van herhalen
 • Ontwikkelen van plezier in het leren

Alle onderdelen zijn tijdens de workshop in een mooie mindmap geplaatst. Het was een fijne, enthousiaste groep om mee te werken.

Sissi

 

 • HIA
 • 16 mei 2016

Pomodorotechniek: geconcentreerd leren

De Pomodorotechniek

Hoe werkt de Pomodorotechniek?
Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je gebruikt een eierwekker (Bedenker Francisco gebruikte er tijdens zijn studie een in de vorm van een tomaat vandaar; the Pomodoro Technique) om je tijd te verdelen in blokken van een half uur. Voordat je aan een taak begint schat je het aantal blokken die je nodig denkt te hebben. Dan start je en zet je de eierwekker op 25 minuten. Essentieel is dat je vervolgens door niets en niemand laat afleiden. Ook niet door jezelf! Als na 25 minuten de wekker gaat neem je 5 minuten pauze om iets te doen wat niet veel ‘hersenkracht’ vraagt (bijvoorbeeld een rondje lopen, koffie of thee pakken etc.). Na 3 à 4 Pomodoro’s neem je een langere pauze van 20-30 minuten.

Waarom werkt de Pomodorotechniek?
Ons brein heeft tijd nodig om op te starten. Voor sommige taken wel tot 15 minuten. Iedere keer als je wordt gestoord begint dit proces opnieuw. Dat gebeurt vaak omdat we snel afgeleid zijn. De snelheid van ons denken ligt immers veel hoger dan de snelheid waarmee we lezen of luisteren. De Pomodoro techniek werkt met dermate korte ‘tijdsblokken’ dat je door het zetten van de wekker (en het tikkende geluid ) je (onbewust) veel beter concentreert om je doel te halen. Enerzijds omdat je gemotiveerd bent je niet af te laten leiden en anderzijds omdat je denkt; “wat is nu een half uurtje”. Juist het ervaren van tijd als ‘een opeenvolging van gebeurtenissen’ in plaats van ‘het hebben van een voorraad die op kan raken’ geeft minder stress volgens Francisco. Wie kent niet het gevoel van; “Hè, er is alweer 2 uur voorbij en ik heb nog niets gedaan”.

 

plaatje pomodoro

 • HIA
 • 5 april 2016